Зошто НАСА не праќа луѓе на Венера?

Венера е втората планета по близина до Сонцето во нашиот сончев систем. Се наоѓа помеѓу Меркур и Земјата. Постои причина зошто НАСА не праќаат луѓе на Венера, една од причините е преголемото количество на сулфурна киселина, другите причини погледнете ги на видеото.