Мини и Мики Маус му го разубавија денот на немото дете

Во Дизниленд луѓето што ги играат маските на познатите цртани јунаци, Мики и Мини Маус, покрај повеќе странски јазици треба да го знаат и знаковниот јазик. Малото детенце се изненади кога виде дека тие му враќаат на неговиот јазик.